Надал: Мъри скоро ще спечели титла от Шлема



24-01-2010 09:24 | Станко Димов

Рафа Надал определи като "най-трудния" му мач досега победата над Иво Карлович. Той не пропусна да похвали и следващия си съперник - Анди Мъри, който според него няма начин да не спечели турнир от Шлема.

"Доволен съм от тази победа. Започнах сезона добре, това като че ли бе един от най-трудните ми мачове в турнира. Играта ми се подобрява, постепенно навлизам в нужния ритъм. Победата бе единственото нещо, което ме вълнуваше в този мач и се радвам, че я постигнах. Мисля, че играх по-агресивно, отколкото в предишните срещи", заяви Надал.

"Във втория сет не се справих особено добре, направих някои грешки, но е важното, че победих. Постепенно обаче изчаках своя шанс и се възползвах от него. Колкото до предстоящия ми мач с Анди Мъри, чака ме един много сериозен тест. Анди играе много добре напоследък. Не мисля, че Мъри трябва да се доказва на някого, той е постигнал достатъчно добри резултати, за да добие увереност да спечели турнир от "Големия шлем". Той може както да спечели, така и да загуби. Но така или иначе, Анди е все още млад и пред него ще има много шансове да триумфира в подобен турнир и той ще успее, сигурен съм в това", коментира още Рафа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини