САЩ с нова победа за "Хопмън къп"



05-01-2011 10:23 | Станко Димов

Отборът на САЩ постигна нова победа в турнира за смесени двойки "Хопмън къп". В първия сблъсък Бетани Матек-Сандс шокира шампионката от "Ролан Гарос" Франческа Скиавоне - 6:4, 6:4.

 

Малко по-късно на корта излязоха Джон Иснър и Потито Стараче, а гигантът се наложи с 7-6 4-6 6-4, като по този начин изстреля САЩ на първото място в Група "В".


Особено интересна бе победата на Матек-Сандс, която бе разгадала по отличен начин играта на ексцентричната Франческа. "Моята цел днес бе да изляза на мрежата преди нея. Знаех, че тя редовно го прави, затова трябваше да реагирам по-бързо. Франческа е много агресивен играч и се радвам, че се справих с нея", каза американката.


Доволен от успеха си остана и високият 2.05см Джон Иснър, който се пребори с горещото време. След като си размениха по един сет Стараче поведе с 3-1 гейма в решителната част, но Иснър стисна зъби и намери сили да осъществи обрат.


"Определено имах нужда от климатик на корта. Когато ме проби в третия сет щях да се пръсна от яд. Станах по-агресивен и го обърнах. Мисля, че записах страхотна победа", сподели Иснър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини