Шампионът Родик с победа, дари още $1500



05-01-2011 09:44 | Станко Димов

Анди Родик се класира за 1/4-финал на турнира в Бризбейн. Най-добрият американски тенисист се наложи с 6-4, 6-1 над Александър Долгополов (Украйна). Въпреки, че допусна ранен пробив, бившият номер 1 не се стресна и обърна нещата в своя полза, поздравявайки се с бърза победа (56 минути).

 

"Бяхме разузнали много добре Долгополов. Знаех как играе и как трябва да играя аз, за да го победя. Мисля, че се справих добре", сподели след мача Родик, който записа седмата си поредна победа в Бризбейн (5 са от миналия сезон).


Успехът на Родик ще зарадва и хората от Куинсланд - град, който пострада сериозно от наводнения. В началото на турнира Родик обеща, че ще дари по $100 на всеки свой ас. Срещу Долгополов Анди заби 15 директни точки от сервис, което прави $1500. В първия кръг асовете на Родик бяха "едва" 5.


"Това е най-малкото, което можем да направим за хората в нужда. Идеята за даренията бе на Сам Стосър и се надявам, че ще помогнем максимално много. Надявам се да продължавам да печеля мачовете си, а по този начин й да помагам на хората", коментира Родик.


"Публиката в Австралия винаги ме е приемала добре. Тук се чувствам страхотно, като истински играч", каза още американецът. В спор за място на полуфинал Родик ще се изправи срещу Маркос Багдатис , който се разправи лесно с Лукаш Кубот.


За 1/4-финал се класира и 7-ият в схемата Флориан Майер, който се справи с таланта Ричард Беранкис. Опитният германец се наложи с 6-4, 4-6, 6-4.

Резултати от турнира в Бризбейн, II кръг:


Флориан Майер (Германия) - Ричард Беранкис (Литва) 6-4, 4-6, 6-4
Кевин Андерсон (ЮАР) - Фелисиано Лопес (Испания) 6-3, 6-1
Сантяго Хиралдо (Колумбия) - Бенямин Бекер (Германия) 6-3, 6-4
Анди Родик (САЩ) - Александър Долгополов (Украйна) 6-4, 6-1
Маркос Багдатис (Кипър) - Лукаш Кубот (Полша) 6-2, 6-2




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини