Джокович е чак пети по популярност в социалните медии



12-09-2016 19:34 | Tennis24.bg


Да си велик и известен тенисист в днешно време означава и много последователи в социалните медии. Това, разбира се, важи с всичка сила за играчи като Рафаел Надал, Роджър Федерер, Мария Шарапова и Саня Мирза. Те са четиримата тенисисти с най-голяма маса поддръжници във виртуалното пространство - в Instagram, Twitter и Facebook, твърди сп. „Форбс“.

Но статистиката показва, че това, че имаш много последователи, не означава най-голяма активност от тяхна страна. Новак Джокович е пети в подреждането по масовост, но неговите почитатели реагират най-много на постовете му. Сърбинът е следван от 74 милиона души, като близо 141 000 от тях реагират средно на негово действие в Интернет.

Второто място в тази класация държи Серина Уилямс – общо 56 милиона фена и 52 274 действия на пост. Шарапова е трета, съответно с 35 милиона и средно 40 000 реакции.

Следват Рафаел Надал и Саня Мирза. Индийката е сред най-популярните личности в страната си, а испанецът е много активен в социалните мрежи.

Роджър Федерер се оказва не много активен в интернет. Швейцарецът има 24 милиона последователи, като 102 000 средно от тях „полудяват“, когато напише нещо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини