Димитров и Пиронкова напредват в ранглистите



12-09-2016 10:09 | Любомир Тодоров

Първите ракети на България Григор Димитров и Цветана Пиронкова се изкачиха в публикуваните днес световни ранглисти на АТР и WTA, а Елица Костова и Виктория Томова записаха рекордни класирания.

Димитров напредна с две позиции и е вече №22 в подреждането. Прогресът се дължи на достигането му до осминафиналите на Откритото първенство на Съединените щати.

На върха Новак Джокович води пред Анди Мъри и шампиона от Ню Йорк Стан Вавринка. Рафаел Надал е вече №4, а Кей Нишикори е пети. Роджър Федерер, който не е играл от Уимбълдън се смъкна до №7, защото имаше да защитава точките от финала на US Open миналата година.

РАНГЛИСТА НА АТР

При жените Цвети Пиронкова прескочи седем места до №64 в ранглистата.

Втората ни ракета Елица Костова изкачи пет позиции до рекордната за нея 130-а. Тази седмица националката участва на турнира в Квебек, Канада, където излиза утре в първи кръг срещу Алисън ван Аутванк от Белгия.

Изабелла Шиникова отстъпи 3 места и е №145. Върхово класиране отбеляза 21-годишната Виктория Томова. Тя е вече №169 в света след третия кръг на пресявките в Ню Йорк. Следващата седмица софиянката със сигурност ще запише нов връх, защото към актива й ще бъдат добавени 30-те точки от финала на Allianz Cup.

В челото има нова водачка. Шампионката от Откритото първенство на САЩ Ангелик Кербер оглави класацията с актив от 8730 точки. Серина Уилямс вече е втора със 7050, Гарбине Мугуруса запази третото място с 5830 точки. Финалистката от Ню Йорк Каролина Плишкова се изстреля на рекордното за нея шесто място.

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини