Вабанк за БТК



11-09-2016 17:43 | Tennis24.bg

VTB Capital прехвърли собствеността в Люксембург на групата около Спас Русев, докато лагерът на Косарев блокира чрез съда в София вписванията по акционерната верига в България.

Битката за контрола и собствеността над БТК преминава в игра вабанк, а полесражението трайно се премества в България. Това са първите изводи, след като „казусът БТК“ получи в края на август силно ускорение, воден от действията на лагера, групиран около VTB Capital, братя Велчеви и Спас Русев. В резултат от тях контролът над БТК на ниво Люксембург премина и формално у Спас Русев и компания, които пак са заедно, в унисон със слогана на търговската марка на компанията: „Виваком – Всичко, което ни свързва”.

Контраофанзива на лагера на Дмитрий Косарев блокира със съдебно решение всички вписвания по партидата на прекия собственик на телекома в България – „Вива Телеком България“. Така позиционната война на ниво регулатори и консолидация на собственост се изнесе трайно в зоната на съдебните спорове. А към момента козовете изглежда да са повече в ръцете на групата на VTB Capital, братя Велчеви и Спас Русев.

Целият текст можете да прочетете в новия брой на сп. "Икономист", който е вече на пазара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини