Джокович бил на косъм да пропусне US Open



Джокович бил на косъм да пропусне US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-09-2016 13:28 | Станко Димов

Участието на Новак Джокович в последния за годината турнир от Големия шлем – US Open, до последно е било под въпрос. Това разкри един от треньорите на сърбина – Мариян Вайда. Той призна, че всички в лагера на световния №1 са били изключително притеснени, тъй като контузията в китката на Джокович е била сериозна. Именно поради тази травма Ноле отказа участие в Синсинати.

„Бях много притеснен. Отнема известно време, две или три седмици, за да се възстановиш от подобна травма. Всички ние бяхме притеснени. Не сме очаквали подобно представяне в Ню Йорк. В интерес на истината до последно умувахме дали Ноле изобщо да играе на US Open. Той имаше нужда от по-голяма почивка”, коментира Вайда.

Съдбата обаче не обърна гръб на Джокович и той достигна до полуфиналите на US Open с рекордно кратък престой на корта. Съперникът на Ноле във втори кръг – Иржи Весели, изобщо не се появи за двубоя им (заради контузия), а Михаил Южни (III кръг) и Жо-Вилфред Цонга (четвъртфинал) се отказаха по време на игра, също сполетени от травми.

Тази вечер Ноле излиза срещу Гаел Монфис в спор за място на финал в Ню Йорк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини