Кербер: Винаги съм мечтала да бъда номер едно



Кербер: Винаги съм мечтала да бъда номер едно
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-09-2016 11:59 | Станко Димов

Ангелик Кербер се класира за своя трети финал в турнир от Големия шлем от началото на сезона, след като успя да победи Каролина Вожняцки с 6:4, 6:3. В събота германката ще спори за отличието на US Open с Каролина Плишкова, която пък надви местната любимка Серина Уилямс. Добрите новини за Кербер обаче не спират дотук. Загубата на Уилямс означава и смяна на върха на ранглистата. От понеделник Кербер ще бъде №1 в света.

„Не беше лесно да изляза на корта днес, защото вече знаех, че Серина е загубила и, разбира се, че ще стана №1. Така че не беше никак лесно от психологическа гледна точка, но аз се опитах да не се поставям под твърде голямо напрежение”, коментира Кербер след успеха над Вожняцки.

„Винаги съм мечтала да стане №1 в света. Спомням си и мача в Синсинати, след който също имах шанс да сбъдна тази си мечта. Но след като тогава не успях си казах: „Окей, ще получа нов шанс”. Да, чувството в момента е просто невероятно”, каза още родената в Бремен левичарка.

На финала в Ню Йорк Кербер ще срещне Каролина Плишкова, която не и позволи да стане №1 още след Синсинати, където я победи в спора за трофея. Чехкинята е в серия от 11 последователни победи.

„Със сигурност тя е изпълнена с увереност. Особено сега, след като победи Серина. Тя ще излезе на корта и ще се опита да спечели първата си титла от Шлема. Но успехът ще бъде и моята крайна цел. Знам, че психически за мен ще бъде по-трудно, след като тя ме победи в Синсинати преди няколко седмици. Но аз знам какво да променя в играта си. Ще разговарям с треньора ми и ще обсъдим тактиката”, коментира Кербер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини