Кербер е №1, след като Плишкова спря Серина



09-09-2016 07:17 | Любомир Тодоров

Втората в схемата Ангелик Кербер и десетата Каролина Плишкова ще определят новата шампионка на Откритото първенство на Съединените щати по тенис в събота. А от следващата седмица германската левичарка ще свали от върха на световната ранглиста Серина Уилямс.

Чехкинята Плишкова записа десетата си поредна победа, след като се справи сравнително лесно с Уилямс - 6:2, 7:6(5) за по-малко от един час и половина игра. За игралата два пъти и в София на турнира на шампионките Каролина това беше първи полуфинал в Големия шлем.

Плишкова проби за 2:1, а след това направи брейк на нула на Серина за 5:2, за да затвори после лесно сета. Във втори след разменени пробиви се стигна до тайбрек. В него американката предаде мача при първия мачпойн на съперничката с двойна грешка.

Каролина постигна 7 аса в двубоя и общо 19 печеливши удари срещу 25 непредизвикани грешки (7 двойни). Уилямс завърши срещата с 20 уинъра (5 аса) и 31 грешки (6 двойни). Загубата на Серина означава, че няма да може да подобри рекорда на Щефи Граф от 22 титли в Шлема.

Преди това шампионката от Australian Open Кербер се справи с непоставената датчанка Каролине Вожняцки с 6:4, 6:3. Левичарката от Бремен започна на високи обороти и подпомогната и от грешките на двукратната финалистка на US Open поведе с 4:0. Впоследстиве Каро върна единия пробив, но за повече нямаше сили. Втората част беше сходна с първата. 4:1 за Анджи и върнат брейк, но в края Кербер отново взе подаването на Вожняцки, за да спечели срещата.

Финалът в Ню Йорк ще бъде в събота от 23:00 часа българско време.


На 12 септември 28-годишната Ангелик ще стане най-възрастната тенисистка, оглавявала за първи път световната ранглиста. Тя спира серията на Серина от 186 седмици на върха, която започна на 18 февруари 2013 година. Кербер е едва втората германка, която става №1 след идола й Щефи Граф и е общо 22-ата тенисистка, която застава на върха от въвеждането на класацията на 3 ноември 1975 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини