Плишкова с първи полуфинал в турнир от Големия шлем



Плишкова с първи полуфинал в турнир от Големия шлем
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-09-2016 20:24 | Станко Димов

Най-добрата чешка тенисистка Каролина Плишкова се класира за първи път в кариерата си за полуфинал в турнир от Големия шлем. Това стана факт, след като 10-ата поставена на US Open се наложи с 6:2, 6:2 над хърватската тийнейджърка Ана Конюх.

За жалост на зрителите на централния корт „Артър Аш”, интрига в срещата нямаше. От самото начало до последната точка Плишкова доминираше значително и успя да затвори мача за по-малко от час игра.

„Тя (Конюх) има сходен стил, добрият ми сервис беше основен компонент днес. Опитвам се да работя върху движението си на корта, целият ми екип хвърляме усилия в това направление. Резултатите бавно, но сигурно са на лице. Разбира се и сервисът много ми помага. Ще гледам тази вечер другия четвъртфинал и ще се опитам да се подготвя максимално добре за следващия ми мач”, каза Плишкова в интервюто на корта.

Съперничката на чехкинята в полуфиналите ще бъде определена по-късно тази вечер от двубоя между Серина Уилямс и Симона Халеп, които ще открият програмата от вечерната сесия на „Артър Аш”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини