Монфис продължава без загубен сет в Ню Йорк



07-09-2016 03:14 | Tennis24.bg

Гаел Монфис спечели френския четвъртфинал на US Оpen и се класира на полуфинал. Той се справи с набралия скорост и инерция свой сънародник Люка Пуй, който в предния кръг победи Рафаел Надал.

Монфис спечели с 6:4, 6:3, 6:3 за по-малко от два часа. 30-годишният Гаел записа 15 поредни сета в Ню Йорк. Досега той отпадаше неизменно на четвъртфиналите в последните шест турнира от Големия шлем. За последно Монфис игра полуфинал в надпревара от Голямата четворка през – 2008 на „Ролан Гарос“.

Явно осъзнаващ важността и възможността пред себе си Монфис, който е смятан за един от най-големите шоумени на корта, си спести атрактивните отигравания до минимум и показа огромна ефективност и концентрация. Нетипично за него той бе земен и фокусиран.

Пуй отново показа най-голямата си сила – играта на мрежата, като излезе за къси топки 44 пъти. Но Монфис спокойно и стабилно връщаше лоб след лоб над главата на 22-годишния си сънародник.

„Познавам го добре. Може би днес не беше толкова разнообразен“, коментира след мача Монфис. Пуй очевидно бе и уморен, след като прекара 12 часа на корта и изигра 19 сета. Личеше, че е няма много енергия и не може да отвърне на концентрирания си съперник. Това най-много си пролича в шестте двойни грешки, които допусна. Общо в мача Пуй допусна цели 44 грешки, срещу 15 на Монфис.

Така Монфис има шанса да се бори за първи голям финал в кариерата си. Най-големият му успех до сега е титлата във Вашингтон. Въпреки огромния си талант, той има само шест титли, като често пропуска турнирите от Големия шлем заради травми. Този сезон обаче е различен за него, като балансът му на твърди кортове е 19-2 от Уимбълдън насам.

Въпреки загубата си Пуй продължава да се радва на най-добрия си сезон. Той скочи от извън стотицата до Топ 25 тази година, а от понеделник вече ще е в Топ 20.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДЕВЕТИЯ ДЕН НА US OPEN

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини