Пуй повали Надал след 4 часа игра



Пуй повали Надал след 4 часа игра
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-09-2016 08:55 | Любомир Тодоров

Люка Пуй, който е №24 в схемата, спря пътя на носителя на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал на Откритото първенство на Съединените щати.

В осминафинален двубой, продължил повече от 4 часа, 22-годишният французин надделя с 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6(6) над четвъртия поставен испанец, за да запише една от най-значимите си победи.

След поделено надмощие в първите четири части, в петата Рафа стартира с пробив, който затвърди за 2:0. Пуй успя да го върне при 4:4, а в следващия гейм спаси и точка за брейк на испанския левичар. Стигна се до тайбрек. В него младият французин поведе с 6:3 точки, но Надал не трепна и отрази трите мачбола. При четвъртия обаче Люка завърши мача с форхенд уинър, след което падна по гръб на корта.

"Не се смутих много, след като пропуснах трите мачбола. Рафа е един от най-добрите, но и той усеща напрежението във важните моменти. В последната точка използвах шанса си да бъда по-агресивен и да играя на моя форхенд и се получи", обясни след мача победителят.

Пуй завърши с 59 печеливши удари, 11 от които бяха асове, при 53 непредидвикани грешки, сред които 4 двойни. За Надал съотношението беше 52-41. Испанецът записа в Ню Йорк най-доброто си представяне в Шлема този сезон. Той отпадна в Мелбърн в първи кръг, а на "Ролан Гарос" се отказа след втория, след което пропусна Уимбълдън, заради травма в китката.



На втория си пореден четвъртфинал в Голямата четворка французинът ще срещне сънародника си Гаел Монфис. Освен тях до тази фаза стигна и Жо-Вилфред Цонга, който ще играе срещу Новак Джокович. За първи път след 1947 година трима французи стигат до последните осем в Ню Йорк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини