Латвийка шамароса Мугуруса



01-09-2016 08:14 | Tennis24.bg

Слабоизвестната латвийка Анастасия Севастова хвърли бомбата при жените във втори кръг на US Open. 26-годишната тенисистка, номер 48 в света, отстрани още във втори кръг шампионката от „Ролан Гарос“ Гарбине Мугуруса със 7:5, 6:4. Така испанката изгуби всички шансове да измести Серина Уилямс от върха насветовната ранглиста.

Испанката се бори много, като поведе с 5:1 в първия сет, но латвийката не се даде и удиви феновете на централния корт с най-големия успех в кариерата си досега.

„Накрая треперех. Нощен мач на „Артър Еш“. Явно всички очакваха да стане добър мач. Чувствам се страхотно, но все още не съм спечелила турнира. Това е само втори кръг“, коментира Севастова след мача. Тя направи 34 грешки в двубоя, докат Мугуруса записа 38. Любопитен факт е, че Севастова се върна на корта, след като през май 2013 г. се отказа от тениса заради хронични контузии. Следващата й съперничка ще е украинката Катерина Бондаренко. "„Ще се опитам да остана здраво стъпила на земята, но е трудно да не гледам напред. Хубаво е днес да се радвам, но утре е нов ден“ допълни победителката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини