Дел Потро с първа победа на US Open от 2013 г.



31-08-2016 10:15 | Tennis24.bg

Бившият шампион от US Open Хуан Мартин дел Потро доказа подозренията, че е най-опасният тенисист на тазгодишното издание на турнира. Аржентинецът записа първа победа в Ню Йорк от 2013 г. насам, като победи в първи кръг сънародника си Диего Шварцман с 6:4, 6:4, 7:6 (3).

Аржентинецът натрупа самочувствие по време на Олимпийските игри в Рио, къдети падна достойно на финала от Анди Мъри, като преди това отстрани Новак Джокович и Рафаел Надал, което му осигури уайлд кард за Ню Йорк.

„Щастлив съм да съм отново част от този турнир три години по-късно. Както във всеки мач тук, и днес публиката ме накара да се чувствам специален. Обичам атмосферата тук. Ако трябва да съм честен, все още съм уморен от Рио. Не е лесно след усилията, които положих. Но този турнир е много специален за мен. Опитвам се да съм спокоен, концентриран и гледам само напред“, каза Хуан Мартин.


ГАЛЕРИЯ ОТ ВТОРИЯ ДЕН НА US OPEN - ТУК!


Следващият му съперник ще е представителят на домакините Стив Джонсън. 19-ият в схемата се изпоти срещу Евгени Донской, но спечели с 4:6, 1:6, 7:6 (2), 6:3, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини