Серина с рутинна победа в Ню Йорк



31-08-2016 08:27 | Любомир Тодоров

Шесткратната шампионка от Откритото първенство на Съединените щати по тенис Серина Уилямс започна участието си с убедителна победа.

Световната номер едно се наложи над Екатерина Макарова от Русия с 6:3, 6:3 в мач, който контролираше напълно. Серина проби левичарката от Москва за 4:2 в първия сет, а във втория направи нови два брейка, за да приключи двубоя.

Във втория кръг американката очаква своята сънародничка Ваня Кинг.

По-голямата от сестрите Уилямс - Винъс, игра преди Серина на "Артър Аш Стейдиъм" и също записа победа, но по коренно различен начин. 36-годишната двукратна шампионка от US Open надделя след повече от два часа и половина игра над Катерина Козлова от Украйна с 6:2, 5:7, 6:4.

Мачът изг.еждаше лесен за шестата в схемата, която водеше с 6:2, 3:0. След това нивото й на игра спадна, а 22-годишната Козлова направи някои изумителни удари, с което успя да вземе втория сет. В заключителния Винъс проби за 4:2, а при 5:3 сервираше за мача, но Козлова дръпна с 40:0 и направи рибрейк, само за да загуби след това подаването си и срещата.

Четвъртата поставена Агниешка Радванска записа категорична победа за 57 минути. Полякинята надигра с 6:1, 6:1 Джесика Пегюла от Съединените щати. Във втори кръг Ага среща британката Наоми Броуди.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини