Кареньо Буста спечели първа титла в кариерата си



Кареньо Буста спечели първа титла в кариерата си
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
28-08-2016 10:31 | Tennis24.bg

Пабло Кареньо Буста спечели първа титла в кариерата си, след като триумфира на турнира на твърди кортове в Уинстън-Салем с награден фонд $639 255. 25-годишният Буста победи на финала своя сънародник и втори поставен в схемата Роберто Баутиста Агут в драматичен мач с 6:7 (6), 7:6 (1), 6:4 за 2:34 часа.

Буста, който е номер 47 в световната ранглиста, наниза 12 аса в двубоя. В третия сет той направи пробив за 3:2 и до края не изпусна водачеството си.

„Невероятно е! Това е моята първа титла и чувството определено е невероятно. Положих много усилия, за да бъда тук и сега трябва да се насладя на момента”, коментира щастливият шампион след срещата.

„Двубоят беше много тежък. Когато играе срещу Роберто никога не е лесно. Много съм щастлив. Моментът е изключително емоционален както за мен, така и за семейството ми”, каза още Буста.

Испанецът има два загубени финала тази година, но при третия опит успя да спечели първата си титла в АТП. Като награда двамата финалисти получиха пътуване с частен самолет до Ню Йорк, където утре започва Откритото първенство на САЩ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини