Надал за първи път ще започне сезона в Австралия



Надал за първи път ще започне сезона в Австралия
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-08-2016 13:02 | Станко Димов

За първи път в своята кариера Рафаел Надал ще започне новия сезон с турнир в Австралия. Световният №5 е потвърдил участието си в надпреварата на твърди кортове в Бризбън, похвалиха се организаторите в сряда.

Тази година шампион в Бризбън стана Милош Раонич, който на финала победи миналогодишния първенец Роджър Федерер.

„За първи път в кариерата си ще играя в Австралия в първата седмица на сезона и съм развълнуван от този факт”, коментира от своя страна Надал, носител на 14 титли от Големия шлем.

„Мисля, че това беше нещо, което трябваше да направя през кариерата си. В същото време съм убеден, че това ще бъде идеалният начин да се подготвя за Australian Open”, каза още Матадора, който през последните години предпочиташе да започне сезона с участие на турнира в Доха.

Турнирният директор Джеф Кинлан призна, че организаторите са водили преговори с Рафа от години. Той също така загатна, че още големи имена ще участват в Бризбън догодина. „Надал е само началото от изключително вълнуващ списък с имена, които ще обявим в следващите месеци”, каза Кинлан.

Надпреварата в Бризбън ще се проведе в периода 1-8 януари 2017-а година. Неизменна част от турнира през последните години е и Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини