Чилич: Най-добрата ми седмица след US Open 2014



Чилич: Най-добрата ми седмица след US Open 2014
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-08-2016 13:31 | Станко Димов

Марин Чилич се изкачи до 9-а позиция в ранглистата на АТР, след като в неделя вечер спечели титлата от турнира на твърди кортове в Синсинати. На финала хърватинът победи Анди Мъри с 6:4, 7:5 и за първи път в кариерата си вдигна „Мастърс 1000” трофей. След срещата Чилич сподели, че това е била най-силната му седмица в Тура след US Open 2014, където той вдигна единствената си титла от Шлема до момента.

„Чувствах, че играя много добър тенис. Началният удар беше големият фактор в играта ми. Успях да вкарам много хубави сервиси във важните моменти. Във втория сет показах психологическа устойчивост. Анди започна да играе по-добре, определено това е голяма победа за мен. През последните няколко месеца Мъри е в страхотна форма”, коментира Чилич.

„През цялата седмица чувствах, че играя страхотен тенис. Това е добър знак за мен да продължа напред. Това е най-добрата седмица за мен след US Open 2014. Миналата година имаше няколко турнира, на които се представих добре, но все още търсех най-добрата си игра”, каза още хърватинът, който на полуфиналите спря нашия Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини