Голям скок за Димитров в ранглистата



22-08-2016 09:00 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Григор Димитров прескоче цели десет позиции в световната ранглиста на АТР. От днес той е №24 в класацията.

Изкачването се дължи на полуфинала в Синсинати, от който взе 360 точки за подреждането. Мястото на Димитров в ранглистата означава, че ще бъде поставен за жребия на Откритото първенство на Съединените щати по тенис, който ще се тегли в петък, 26 август, в Ню Йорк.

Вторият българин в класацията Димитър Кузманов загуби шест позиции и е 302-и тази седмица. Националът Васко Младенов прелетя 55 места до №699.

На върха Стан Вавринка измести Роджър Федерер от третото място и е непосредствено след Новак Джокович и Анди Мъри. Шампионът от Синсинати Марин Чилич изкачи пет места до №9.

РАНГЛИСТА НА АТР

При дамите Цветана Пиронкова прогресира с три позиции до 71-ата. Тя отпадна в квалификациите в Ню Хейвън и също очаква жребия за основната схема на US Open.

Втората ни ракета Елица Костова запази №136 в ранглистата. Нов рекорд записа Изабелла Шиникова, която изкачи четири места до 142-ото. Софиянката е вече в Ню Йорк, където ще дебютира в квалификациите на Откритото първенство на САЩ, които започват във вторник. Виктория Томова остава на 177-ата позиция.

В челото Серина Уилямс продължава да води. След загубата на финала в Синсинати снощи Ангелик Кербер си остана втора, но вече е само на 190 точки след американката. Агниешка Радванска измести Симона Халеп от четвъртата позиция.

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини