Кербер продължава марша си към номер 1



19-08-2016 10:15 | Tennis24.bg

Поставената под номер 2 в основната схема Ангелик Кербер продължи марша си към върха на световната ранглиста. Тя вече е само на три победи от заветната си цел. В турнира на твърда настилка от серията „Мастърс 1000“ в Синсинати германката се класира за четвъртфиналите, след като победи Барбора Стрицова със 7:6 (5), 6:4.

„Винаги е трудно срещу Барбора. Играли сме много тежки мачове в миналото. Но се опитах да съм агресивна във важните моменти и съм щастлива с начина, по  който играх в края“, коментира Кербер. Титла в Сисинати ще я прати на върха на световната ранглиста и ще сложи край на господството на Серина Уилямс под номер 1, което продължава 183 седмици, само с три по-малко от това на Щефи Греф преди години. Серина пропусна турнира заради травма в рамото.

В следващия двубой съперничка на Кербеш ще е испанката Карла Суарес Наваро.

Напред продължи и Каролина Плишкова, която победи Мисаки Дои със 7:5, 6:3 и ще се изправи срещу Светлана Кузнецова, отстранила Тимеа Бачински с 6:2, 3:6, 6:2.

Третата в схемата Гарбине Мугуруса също продължи напред след успех над Анастасия Павлюченкова със 7:5, 6:1. Тя ще се изправи за място на полуфиналите срещу изненадата в надпреварата – унгарската квалификамтка Тимеа Бабош. Бабош шокира Доминика Цибулкова с 4:6, 6:3, 6:1, за да стигне до този връх в кариерата си.
В най-интересния четвъртфинал ще се изправят Агниешка Радванска и Симона Халеп. Полякината спря похода на британката Джоана Конта с 6:7 (1), 6:5, 6:1. Румънката пък срещна по-малко съпротива от Дариа Гаврилова и я победи с 6:1, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини