Рафа: Вярвам, че мога да спечеля още титли от шлема



Рафа: Вярвам, че мога да спечеля още титли от шлема
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-08-2016 16:37 | Станко Димов

Рафаел Надал е наясно, че не е в оптимално състояние след маратона на Олимпийските игри в Рио, където спечели златен медал на двойки и игра в спора за бронза на сингъл. Тази седмица Матадора отново е на корта, като ще участва на „Мастърс 1000” турнира в Синсинати, където започва с двубой срещу Пабло Куевас.

„Миналата седмица в Рио играх 23 часа и тялото ми е малко уморено, но аз ще се опитам да се представя по най-добрия начин, да тренирам добре и да бъда в оптимална форма”, коментира Надал на официалната си пресконференция в Синсинати.

„Натрупах безценен опит в Рио. Играх страхотно на сингъл и двойки. Златният медал е страхотно постижение, но да го спечелиш в отбор с най-добрия ти приятел е още по-специално и сладко”, каза бившият водач в ранглистата.

„В продължение на 5-6 седмици в Майорка (преди Игрите в Рио) не можех да правя нищо. След това започнах леки тренировки. Контузията ми не беше лека, а аз се опитах да ускоря малко процеса за възстановяване. Китката ми реагира добре в Рио, което е чудесна новина за мен. Днес повечето турнири се провеждат на бързи кортове, на твърди кортове. Ние трябва да изправим телата си на техния лимит на възможности, така че трябва да приемем контузиите”.

Надал бе запитан и как оценява шансовете си в турнирите от Големия шлем. „Тази година знаех, че ще имам своите шансове в Шлема. Нямах късмет и се контузих, но в същото време се чувствах конкурентен и с точната мотивация. Определено се чувствах по-добре от миналия сезон. Сега най-важното нещо е да се наслаждавам и да бъда щастлив. Убеден съм, че мога да спечеля титла от Големия шлем в бъдеще”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини