Рафа: Целта ми е да завърша сезона в Топ 8



15-08-2016 12:57 | Станко Димов

Рафаел Надал загуби от Кей Нишикори в двубоя за бронзовия медал на сингъл на олимпийския турнир по тенис, но няма да напусне рио де Жанейро с празни ръце, след като си гарантира злато на двойки. Матадора, който тази седмица ще участва на „Мастърс 1000” турнира в Синсинати сподели след двубоя с азиатеца, че е доволен от цялостното си представяне в Рио и изрази надежди, че ще участва и на следващите Олимпийски игри – в Токио през 2020.

„Напускам Игрите с положителни емоции. Беше страхотно да чуя химна в компанията на най-добрия ми приятел в тура (Марк Лопес). Китката ми все още ме притеснява, но се справи отлично на сериозното натоварване, на което я бях подложил. Токио 2020? Не знам, ще бъде наивно сега да говоря за следващите Игри. Обичам това, което правя. Надявам се да играя тенис още дълги години и ще се радвам, ако съм част от Игрите в Токио”, коментира Надал.

„Не мога да искам повече в момента. Не бях играл два месеца и половина, само до преди няколко седмици изобщо не бях тренирал, така че съм доволен от постигнатото в Рио. Сега отивам в Синсинати, където ми предстои сериозно изпитание, както физическо, така и психическо. Искам да приключа сезона в Топ 8 и да участвам на финалния турнир в Лондон”, каза още Матадора.

Надал също така не спести критика към организаторите на Олимпийския турнир заявявайки, че надпреварите от календара на АТР са много по-добре организирани от тези от ITF.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини