Моника Пуиг: Феновете ми помогнаха да повярвам



14-08-2016 10:55 | Tennis24.bg


Моника Пуиг донесе първи златен олимпийски медал на Пуерто Рико. 34-тата в световната тенисранглиста изненадващо победи номер 2 в света Ангелик Кербер във финала в Рио с 6:4, 4:6, 6:4.

През целия мач феновете по трибуните окуражаваха Пуиг с викове ′′Si se puede!′′ („Да, ти можеш“).

„Слушах как всеки казва „Да, ти можеш!“. Повтарях си това през цялото време. „Да, аз мога!“. Те наистина ми помогнаха да повярвам и ми показа подкрепата им. Без значение дали ще спечеля, или ще загубя.

Моника получила подкрепа и от баща си преди мача, който й изпратил в e-mail текста на химна на Пуерто Рико, за да го има, ако й се наложи. И се наложило – тя си спомнила много от думите, които от трибуните пееха по време на церемонията по награждаване. Но не могла да запее, защото през цялото време не можела да спре да плаче. „Не спрях да плача. Затова не успях да пея. Не можах да спра, през цялото време хълцах“, казва Пуиг

22-годишната тенисистка е родена в Сан Хуан, но живее във Флорида. Тя е първата жена, която носи медал на Пуерто Рико. Злато на двойки има Джиджи Фернандес, която е пуерториканка, но се състезава за САЩ. „Още не мога да повярвам. Това е невероятно.“, каза още Моника, която е първата непоставена в схемата шампионка от Сеул 1988 г.

„Щастлива съм за Пуерто Рико. Там хората бяха толкова наранени и бесни, че се състезавах за САЩ, затова сега съм много щастлива“, каза Фернандес.

„Пуиг изигра най-добрия мач в кариерата си до момента. Това е сигурно. Опитах всичко“, коментира след мача сребърната медалистка за Германия Ангелик Кербер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини