Надал и Лопес взеха олимпийското злато



13-08-2016 09:03 | Любомир Тодоров

Рафаел Надал и Марк Лопес спечелиха олимпийската титла на двойки в Рио де Жанейро.

На финала испанците надделяха в качествен и оспорван двубой над Флорин Мерджа и Хоря Текау от Румъния с 6:2, 3:6, 6:4, за да спечелят златните медали.

В заключителния сет румънците поведоха с пробив срещу 34-годишния Лопес за 4:3, но съперниците им направиха тутакси рибрейк. В десетия гейм Рафа и Марк ликуваха, след като реализираха третия си мачбол при сервис на Текау.

"Това беше неревоятно изживяване, особено защото е заедно с един от най-добрите ми приятели. Да спечеля златен медал, след два месеца и половина беше без тренировки и състезания е нещо като сън. Този момент е невероятен и ние се забавлявахме много. Много, много сме щастливи", коментира Надал след успеха.

Той стана вторият мъж с олимпийски титли на единично и двойки след чилиеца Николас Масу, който ги спечели в Атина през 2004 г. Левичарят от Манакор продължава и на единично, където е на полуфинал срещу Хуан Мартин дел Потро.

За партньора му Марк Лопес това беше втори голям успех този сезон, след като с Фелисиано Лопес взеха титлата на двойки на "Ролан Гарос".

Мерджа и Текау донесоха на Румъния първи олимпийски медал в тениса, който е общо втори за страната им в Рио.

В двубоя за бронзовите медали американците Стийв Джонсън и Джас Сок победиха с 6:2, 6:4 Даниел Нестор и Вашек Поспишил от Канада.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини