Тони Надал: Медал на двойки беше немислим



Тони Надал: Медал на двойки беше немислим
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-08-2016 17:57 | Tennis24.bg

Във вторник Рафаел Надал трябваше да игреа три мача за един ден на Олимпийските игри в Рио – на сингъл срещу Жил Симон, на двойки с Марк Лопес срещу Васек Поспишил и Даниел Нестор, и на смесени двойки с Гарбине Мугуруса. Но след като спечели два от мачовете си – насингъл и на двойки, Рафа се отказа от смесените двойки, което откри пътя на Луцие Храдецка и Радек Степанек към четвъртфинал.

„Рафа искаше да играе, но лекарите му казаха, че шест часа игра не са най-доброто за неговата китка и тяло. По-добре е да се спре“, коментира треньорът и чичо на бившия номер 1 Тони Надал.

Треньорът анализира достигането на Рафа и Лопес до финала на двойки така: „Марк е най-добрият приятел на Рафаел в Тура. Страхотно е, че играят заедно и вече си осигуриха медал. Беше му трудно да се състезава на високо ниво. Не мислехме, че ще стигне до медал. Затова сме толкова щастливи и удовлетворени.“

По-късно днес Надал ще играе четвъртфинал на сингъл срещу представителя на домакините Томас Белучи. „Той не е на 100% възстановен, но се подобрява всеки ден“, коментира Тони Надал. Същевременно мениджърът на испанеца Бенито Барбадило потвърди участието на Рафа на турнира в Синсинати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини