Моника Пуиг се цели в златния медал - програма



12-08-2016 13:13 | Любомир Тодоров

Моника Пуиг мечтае да донесе на Пуерто Рико първия златен олимпийски медал в историята.

В петък 22-годишната спортистка се изправя на полуфинал в тенис турнира срещу Петра Квитова от Чехия. Мачът открива програмата на Централния корт и е с начален час 18:00 българско време.

Пуиг има основание за самочувствие, защото е загубила едва 14 гейма в четирите си мача и записа разгромното 6:1, 6:1 срещу шампионката от "Ролан Гарос" Гарбине Мугуруса и вчера срещу Лаура Зигемунд.

"Искам да играя за златото, това е следващата ми цел. Напредвам крачка по крачка и ще дам всичко от себе си, за да стигна до финала. Знам, че у дома всички ще че гледат, което ме мотивира допълнитело", заяви 34-ата в световната ранглиста Моника.

В другия полуфинал втората в схемата Ангелик Кербер се изправя срещу седмата Мадисън Кийс, срещу която води с 4-1 победи. Двубоят е трети на Централния корт и трябва да започне след четвъртфиналната среща на Рафа Надал с Томас Белучи.

Левичарят от Сао Пауло ще получи пълна подкрепа от трибуните, където зрителите се държат като на футболен мач. Лошата новина за Белучи е, че в петте си мача срещу Надал не е успял да вземе дори и сет.

Самият Рафа ще излезе още веднъж на Централния корт, този път в последен мач от вечерната сесия. Той и Марк Лопес ще играят във финала на двойки срещу Флорин Мерджа и Хоря Текау от Румъния.

Единственият оцелял до момента олимпийски шампион Анди Мъри ще играе от 18:00 часа на Корт №1 срещу Стийв Джонсън от Съединените щати. След тях е двубоят Кей Нишикори - Гаел Монфис. В последния четвъртфинал Хуан Мартин дел Потро и Роберто Баутиста Агут играят във втората среща на Корт №2 в Рио.

Пълната програма вижте тук!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини