Пиронкова: Това е тенисът - капризна игра



08-08-2016 11:41 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова обясни пред българските медии причината за отпадането й в първия кръг на олимпийския тенис турнир в Рио.

За разлика от Григор Димитров тя говори пред камерата на БНТ и останалите журналисти след загубата с 1:2 сета от Лаура Зигемунд.

"Нека не драматизираме. Това е тенис, всички знаем колко капризна игра е. Определено започнах добре мача, бях доволна от играта си, водих го добре, взимах точките във всички важни моменти в първия сет. При 2:1 и мой сервис беше преломният момент във втория сет, който за съжаление не успях да спечеля. Тя се възползва доста добре от това, вдигна нивото си", коментира 28-годишната пловдивчанка.

"Играта ми започна да страда. Борих се до края, но не мисля, че днес беше най-добрият ми ден. Това са много важни моменти, за които трябва да се внимава. Не казвам, че винаги означава, че ще загубиш мача, но на нея просто ѝ подейства освежаващо", добави Цвети.

Пиронкова, която запази 76-ото място в световната ранглиста, разкри, че заминава за участие на турнира в Синсинати. Тя ще започне от квалификациите тази събота. Преди откритото първенство на Съединените щати първата ни ракета ще играе и в Ню Хейвън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини