Безкрайните кризи на Ана Иванович и Григор Димитров



30-07-2016 09:58 | Tennis24.bg

Ана Иванович и Григор Димитров преминават през най лошия период в кариерите си. Няма съмнение за това. Но по-обезпокоителното от непечеленето на титли и от двамата (2014 г. беше последната добра и за двамата), е тяхното пропадане в технически, тактически и физически аспект.

И по време на този негативен период и за двамата те спираловидно пропаднаха и в психологически план, което влоши още повече представянето им.

И Иванович, и Димитров, никога не са имали психическата сила на играчи като Серина Уилямс, Ангелик Кербер, Новак Джокович и дори Давид Ферер.

След добра 2014 г. сръбкинята не успя да се сработи с другите играчи. Сега тя няма нищо общо с онази Ана, която спечели 15 титли, включително тази от „Ролан Гарос“ през 2008 г.

Тенисът й вече не е на ниво, за да се противопостави на противнички като Кербер, Гарбине Мугуруса и тези, които се противопоставят на Серина. Освен това в Тура се появиха и други състезателки, като Симона Халеп, Агниешка Радванска и Петра Квитова, които овладяха своите възходи и падения – нещо, което бившата номер 1 не успя да направи.

За българина нещата са малко по-различни. Той спечели четири титли и през 2014 г. изглеждаше готов за по-сериозна конкуренция с топ-играчи. Но това не се случи. Неговите връстници – Милош Раонич и Кей Нишикори, се развиха по-добре от Григор. Показаха стабилност и последователност. Пропадането на Димитров бе такова, че медии и фенове го заклеймиха като прехвален.

Но и двамата имат време да покажат, че имат стойност за спорта. Те обаче трябва да възстановят изгубения си блясък. И колкото по-скоро – толкова по-добре.

Източник: Tennis World

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини