Винъс Уилямс стигна до трети кръг в Монреал



28-07-2016 09:20 | Tennis24.bg

Винъс Уилямс продължи да показва страхотна форма това лято. 36-годишната американка стигна до трети кръг на „Роджърс Къп“ в Монреал след безпроблемна победа над Барбора Стрицова с 6:3, 6:0, като още няма неуспех срещу тази съперничка. Мачът продължи по-малко от час.

„Определено беше по-лесно от другите ни мачове. Нямах представа, че ще стане така, особено, след като играх много в последната седмица. Исках просто да изляза и да продължа евентуално. Беше много интензивно. Обикновено не играя толкова много последователни турнири. Но тази година имам план и знам какво ще ми струва той“, коментира ветеранката.

С лекота напред продължи и местната надежда Южени Бушар. Тя зарадва публиката с успех с6:2, 6:0 срещу Доминика Цибулкова. Така Бушар взе сладък реван за загубата си от същата съперничка на Уимбълдън по-рано през сезона.

„Прекрасно е да играя в Монреал. Не го правя много често, затова съм допълнително мотивирина“, каза канадката, която във вторник се оплака от стомашен вирус. Въпреки това всичко премина и тя записа 22 уинъра за час и 13 минути игра. „Бях стабилна. Важно за мен е да остана фокусирана и да пазя енергията си. Трябва да продължа да играя играта си, без значение кой е срещу мен. Трябва да съм агресивна и да се забавлявам“, допълни Бушар, която ще излезе срещу друга словашка тенисистка в следващата фаза – Кристина Куцова. Тя отстрани осмата в схемата Карла Суарес Наваро с 3:6, 6:4, 6:4.

Изненадващо Дариа Косаткина от Русия спря Саманта Стосър със 7:6(3), 6:3. Контузия пък спря Сара Ерани, която не излезе за мача си срещу Каролина Плишкова. Напред продължиха Агниешка Радванска, Анастасия Павлюченкова, Светлана Кузнецова, Роберта Винчи и Елина Свитолина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини