Раонич притеснен от вниманието върху него



26-07-2016 18:31 | Tennis24.bg

Много неща се промениха за Милош Раонич от последното му участие на „Роджърс Къп” преди година. Местната звезда се завърна в Торонто, като в екипа му вече има двама бивши №1 в света (Карлос Моя и Джон Макенроу), а само преди няколко седмици роденият в Подгорица тенисист игра и своя първи финал в Големия шлем.

„Със сигурност в последните няколко седмици върху мен има много приятно внимание и е забавно да се върна у дома в този момент. В същото време обаче не трябва да забравям, че съм тук, за да играя тенис и не трябва да се разсейвам с вниманието около мен”, коментира Раонич.

25-годишният тенисист е с отлични показатели от началото на сезона. Той започна годината с титла в Бризбън, където на финала победи Роджър Федерер. Последва полуфинал на Australian Open (загуба от Анди Мъри), както и финали в Индиън Уелс (загуба от Новак Джокович), Куинс Клъб (загуба от Анди Мъри) и Уимбълдън (загуба от Анди Мъри). Най-доброто постижение на Раонич в „Роджърс Къп” е достигането до финал през 2013-а, когато отстъпи в спора за трофея пред Рафаел Надал.

„Уча се от всички тези двубои. Ще гледам голяма част от тези срещи и ще се опитам да извадя поука. Правя много неща добре, но определено има и какво да подобрявам. Мисля, че ментално можех да се представя по-добре в някои ситуации, така че това е нещо, върху което ще работя”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини