Андре Агаси: Джокович е в небесата



25-07-2016 07:44 | Tennis24.bg

Андре Агаси остава едно от най-големите имена в света на тениса. „Гадзета дело спорт“ потърси американеца за днешното ниво на играта. Ето какво каза бунтарят на кортовете:

За Джокович

Джокович е в небесата. Той заслужава да е номер 1. Останалите не са дори близо до него. Дори Анди Мъри, въпреки че спечели Уимбълдън.

За Федерер

Федерер си е Федерер. Той е уникален. Той е магьосник. Може да се оттегли, когато си иска, защото е Федерер. Може да реши всичко без напрежение.

За омразата си към тениса

Нямах избор. Трябваше да играя тенис и да стана шампион. И затова мразех тениса. Дори, когато разбирах причината за омразата си, го ненавиждах. Когато станах номер 1 в света, се чувствах все едно съм номер 140. Нямах никаква мотивация. Така, през 2006 г. след много години напрегнати взаимоотношения на любов и омраза, разбрах, че е дошъл моментът да кажа Сбогом. И всичко свърши за четири часа. Сега, когато съм се оттеглил, съм щастлив от годините си в тениса. Не го мразя вече.

За допинга и Шарапова

Случаят на Шарапова е сложен. Тенисът трябва да се защити от това. Но ми е трудно да повярвам, че Шарапова е направила тази грешка нарочно. Та само няколко седмици преди това лекарството е било разрешено. Жалко, че няма да играе в Рио. Тя ще ми липсва.

За днешния тенис

Тенисът е напълно променен. Топките, ракетите, всичко е различно – кордажът, екипировката. Когато удрях силно, не знаех къде ще отиде топката. Но днес, както и да удариш, знаеш къде ще отиде. Дали днес тенисистите са по-малко емоционални? Мисля, че е нормално. Емоциите разсейват. Днес тенисистите, които работят по-добре, печелят, а не тези, които са личности.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини