Лендъл иска да направи Мъри №1 в света



11-07-2016 18:00 | Станко Димов

Иван Лендъл се завърна на бял кон в щаба на Анди Мъри. Двамата работят отново заедно от месец, а в това време шотландецът спечели титлите в Куинс Клъб и Уимбълдън. След триумфа на „Ол Ингланд Клъб” Лендъл заяви, че Мъри може да се конкурира с Новак Джокович и една от целите му ще бъде оглавяването на ранглистата.

„Успехът на Уимбълдън е страхотно постижение както за Анди, така и за мен. Ще направя всичко по силите си Мъри да стане №1 в света”, коментира Лендъл.

„Двубоите между Джокович и Мъри са много равностойни. Винаги става въпрос за няколко точки. Тук (в Лондон) Анди изигра няколко много добри двубоя, победата му над Цонга беше невероятна. Той е много концентриран, а за мен това е много важно качество. Не мога да кажа още колко титли от Големия шлем ще спечели Мъри, но ще дадем най-доброто от себе си. Неговата цел е да спечели максимално много двубои”, коментира Лендъл.

На този етап двамата не са разговаряли как ще продължи сътрудничеството им. „Не сме говорили, но ще го направим скоро. Целият отбор е свършил страхотна работа тази година. Не знам дали съм им липсвал. Мъри полага изключителни усилия по време на тренировки, за да успее да развие още играта си”, каза още Лендъл.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини