Винъс с рекорд, среща Кербер на полуфиналите



05-07-2016 17:48 | Любомир Тодоров

Четвъртата поставена Ангелик Кербер и осмата Винъс Уилямс ще определят едната финалистка на Уимбълдън.

Американката Уилямс се наложи над Ярослава Шведова със 7:6(5), 6:2. Със своите 36 години Винъс стана най-възрастната полуфиналистка в Лондон след Мартина Навратилова през 1994-а.

Интрига имаше само в първия сет. В него представителката на Казахстан проби за 3:2, но не успя да затвърди. В тайбрека Шведова поведе с 5:2 точки, но допусна серия от 5 поредни спечелени разигравания на съперничката. Във втората част след разменени брейкове в първите два гейма, Винъс направи серия от 4 поредни, а малко след това затвори двубоя.

За по-голямата Уилямс това е първи полуфинал в Големия шлем след 2010 година на US Open. Година по-рано петкратната шампионка от Уимбълдън за последно беше сред последните четири в Лондон.

Германката Кербер пък победи №5 Симона Халеп със 7:5, 7:6(2) и продължава без загубен сет да мечтае за втора титла от Шлема за годината след тази в Мелбърн и дори да оглави за първи път световната ранглиста.

В първите 9 гейма на мача двете тенисистки си размениха по 4 пробива. В края левичарката от Бремен стигна до сетбол при сервис на румънката в 12-ия гейм и го реализира.

В следващата част Кербер проби за 5:3 и подаваше за победата. Халеп обаче върна брейка на 15 и после вкара сета в тайбрек. В него германката беше безмилостна и бързо поведе с 5:1 точки. След намеса на мрежата тя стигна до 6:2 и 4 мачбола и вдигна триумфално ръце при първата възможност, когато ударът на съперничката излезе в аут.

До момента Ангелик Кербер и Винъс Уилямс са се срещали 5 пъти и германката води с 3-2 победи. Те са играли само веднъж на трева и то точно в "Ол Инглънд клъб". На осминафиналите на Олимпийския турнир в Лондон през 2012 г. Кербер спечели със 7:6(5), 7:6(5).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини