Бадминтонистите ни обраха титлите в Гърция



04-07-2016 08:14 | Любомир Тодоров

Българските бадминтонисти спечелиха и петте титли от Открития шампионат на Гърция в Сидерокастро, който беше от категория "Фючърс".

По два златни медала извоюваха Иван Русев, Петя Неделчева и Мария Мицова.

Русев спечели най-стойностната победа. На финала третият поставен се наложи над водача в схемата Ким Бруун от Дания с 6:21, 21:16, 21:19 след 44 минути игра. Така Иван донесе на България първа титла в дисциплината "мъже единично" от повече от 5 години в турнир за Европейската купа.

"Третият гейм беше много драматичен. Обърнах глезен при резултат 20:17, но стиснах зъби и успях да спечеля мача. Много съм щастлив от този успех, защото показах, че страната ни връща силата си при мъжете", коментира Русев пред Tennis24.bg.

Той триумфира и при двойките, заедно с Даниел Николов. В изцяло български финал те се наложиха над Филип Шишов и Пейо Бойчинов с 21:19, 21:16.

При жените шампионка стана Мария Мицова. Левичарката от Русе беше категорична срещу Оливия Мюние от Франция и спечели с 21:7, 21:9.

Мицова победи и на двойки, заедно с Петя Неделчева. Бившата състезателка от Топ 10 Неделчева взе злато и на смесени двойки заедно с Лилян Михайлов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини