Цвети Пиронкова е спортист номер 5 на България за 2010



22-12-2010 21:30 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова бе избрана за спортист номер 5 през 2010 година в България. До заветната първа позиция тя бе изпреварена от трима борци - Михаил Ганев, Христо Маринов и Станка Златева, както и от лекоатлетката Ваня Стамболова.

Така това е най-предното класиране за български тенисист от 1984 година, когато Мануела Малеева се класира на трето място.

Вчера Цвети пък получи и приза за "Спортист на годината" в Пловдив. В друга класация - тази за най-добър атлет на Балканите, пловдивчанката не успя да влезе в първата десетка. Там Новак Джокович е втори, а първа е Станка Златева.

"Искам да благодаря за всички, които са гласували за мен. Особено важно значение за моите успехи има моя баща Кирил," лаконична бе Цвети при получаване на наградата.

Разбира се класирането на Цвети в престижната класация се дължи на достигането до полуфинал на Уимбълдън 2010. Особено добре за българския тенис говори фактът, че двама родни тенисисти намериха място сред първите 10. Единствено остава да си пожелаем и през 2011 г. това да е така, че дори и с по-предни места.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини