Той се завърна



01-07-2016 18:20 | Станко Димов

1092 дни след последния си двубой на централния корт, Хуан Мартин дел Потро се завърна на най-голямата тенис арена на Уимбълдън с победа. При това каква! Аржентинецът осъществи обрат 3:6, 6:3, 7:6 (2), 6:3 и изхвърли от турнира четвъртия в схемата Стан Вавринка. По този начин Дел Потро постигна най-силната си победа, от гледна точка на ранкинга на опонента, от успеха над Рафаел Надал в Шанхай през 2013-а, когато испанецът беше №1 в света.

Загубата още във втори кръг ще коства на Вавринка сериозна загуба на точки, тъй като имаше да защитава четвъртфинал. Това обаче далеч не е първият случай, в който Стан отпада рано на „Ол Ингланд Клъб”. През 2010 и 2013 той напусна турнира още на старта.

Вавринка очаквано бе избрал стратегия да тормози бекхенда на Дел Потро, но аржентинецът издържа на теста и с много мощна игра успя да вземе победата, макар и след загубен първи сет.

„Бях изключително щастлив на корта. Чувствах се все едно правя втора или трета кариера в краткия си живот до момента. През последните две години, които изкарах у дома, наистина бях много тъжен”, коментира щастливият Дел Потро.

„Искам да споделя момента с публиката. Те ме подкрепяха във всяка една точка и ми помогнаха да продължа да се боря през цялото време на двубоя”, каза още аржентинецът.

В трети кръг Дел Потро очаква победителя от двубоя Люка Пуй – Доналд Йънг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини