Петте любими на Мария Йовкова



30-06-2016 14:00 | Любомир Тодоров

Миналия уикенд една 17-годишна девойка спечели четири титли от четири възможни на Държавното първенство по тенис на маса до 21 години във Варна. Това е националката на България при жените и девойките Мария Йовкова.

Брюнетката от Асеновград взе златните медали на единично, двойки и смесени двойки, както и в отборното със "Стоянстрой" (Пловдив). На финала на сингъл тя се изправи срещу по-голямата си сестра Красимира Йовкова, на която отстъпи във финала на шампионата при жените тази година. Този път Мими спечели с 3:1 гейма и за първи път успя да се наложи над кака си.

"Много се зарадвах, когато разбрах, че двете сме на финала. Аз приключих мача си по-рано и отидох до съблекалнята. Изведнъж някой влезе и започна да вика: Мими, Мими! Аз бях в края на помещението и първоначално не разбрах, че е Краси. Тя ми се усмихна и каза: Мими, победих! Пак сме на финал двете! И започнахме да се прегръщаме и да плачем от радост. Като се посъвзехме, изиграхме нашия си танц на щастието", описа емоциите си Мария.

Следващата седмица тя заминава за Европейско първенство до 18 години в Загреб. Преди това Йовкова гостува на рубриката на Tennis24.bg "Петте любими", но пожела да направи една сборна класация на своите предпочитани филми, книги и песни.

Йовкови

Петте любими на Мария Йовкова

1. Филм - "Живи легенди"
Защото е български, харесва ми идеята му, сниман е по българското Черноморие и е много красив.

2. Книгите "Е на квадрат" и "Е на куб"
Харесват ми, защото са свързани със силата на мисълта, уникалните възможности на подсъзнанието и работата с него. Има гениалност, сила и магия във всеки от нас. Пам Граут ни показва как да ги събудим. Нося тези книги винаги с мен на състезания и обичам да ги препрочитам.

3. Песен - "Цвете мое" на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд
Защото един много специален за мен човек преди време ме беше поздравил с нея. Много е трогателна и ме успокоява.

4. Песен - "How deep is your love" на Calvin Harris & Disciples
Обожавам тази песен. Винаги ми харесва, няма значение в какво настроение съм. Няма ден, в който да не я слушам. Ритмична е. Първа е в плейлиста ми за фитнес.



5. Песен - "Bailando" на Enrique Iglesias ft. Descemer Bueno, Gente De Zona

Xapecва ми, защото е на испански, а аз съм възхитена от всичко испанско и латино. Обичам тази песен, кара ме да се движа. Също няма ден, в който да не си я пусна поне веднъж. Увеличавам до колкото е възможно и се пренасям в Испания!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини