Ана Иванович: Олимпийските игри са светът за мен



20-06-2016 10:10 | Tennis24.bg

2016 г. е по-специална за много тенисисти. Причината са Олимпийските игри в Рио, които ще се проведат през август. Някои от най-големите звезди на корта – Рафаел Надал и Роджър Федерер вече се зарекоха, че ще играят и ще се борят за три титли в Бразилия въпреки, че сезоните им в Тура са почти провалени от множество контузии.

При жените едни от най-големите почитателки на Олимпийските игри се оказаха Ана Иванович и Виктория Азаренка.

Сръбкинята призна, че й е било много трудно да пропусне игрите в Пекин през 2008. „За мен Олимпийските игри са света“, каза Ана, която отпадна в трети кръг на олимпийския турнир в Лондон през 2012 г. след неуспех срещу Ким Клайстерс. „Пекин беше удар за мен. Бях номер 1 в световната ранглиста, а не можех да играя. След това, в Лондон, изтеглих много тежък жребий. Надявам се да играя добре в Рио“, каза Иванович.

За Азаренка Лондон 2012 беше щастливо място. Тя донесе два медала на родната си Беларус – бронзов на сингъл и сребърен, с Макс Мирни на смесени двойки. „Целта ми бяха медалите. Всеки искаше да успеем. Стигнахме финала, но не исках сребро. Исках злато“, спомня си Вика и допълва, че участието й в Олимпийските игри е било голямо удоволствие.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини