Квалификантка на четвъртфинал в Майорка



Квалификантка на четвъртфинал в Майорка
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-06-2016 17:02 | Любомир Тодоров

Румънката Сорана Кърстя стана първата четвъртфиналистка в дебютното издание на турнира на трева в испанския град Майорка.

Победилата в квалификациите Сесил Каратанчева тенисистка се наложи над участващата с "уайлд кард" словачка Даниела Хантухова с 6:3, 6:4.

Кърстя, която е 97-а в световната ранглиста, направи общо три пробива в двубоя, а допусна само един - при 3:2 в първата част. Във втория сет румънката не позволи на опитната словачка да стигне до брейк пойнт, а сама проби за 4:3 и това бе достатъчно за победата.

Следващата съперничка на Сорана е втората в схемата Йелена Янкович. Тя стигна много трудно до успех срещу 20-годишната белгийска квалификантка Елизе Мертенс след 0:6, 6:4, 6:3.

Сръбкинята правеше много грешки в първия сет. Тя измъкна втория с пробив в последния гейм. В заключителната част №150 в ранглистата Мертенс поведе с 2:0, но силите й привършиха някъде тук.

Бившата номер едно в света Янкович и Александрина Найденова ще научат днес съперничките си в четвъртфиналите на двойки в Майорка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини