Автобиографията на Андреа Пирло излиза у нас в разгара на Евро 2016



14-06-2016 11:10 | Tennis24.bg

В разгара на европейското първенство по футбол във Франция у нас ще се появи автобиографията на славния италиански полузащитник Андреа Пирло, озаглавена „Мисля, следователно играя“. За съжаление феновете няма да гледат 37-годишния бивш футболист на „Милан“ и „Ювентус“ по терените на европейското, но ще могат да четат автобиографията му и да разберат повече за двете му титли от Шампионската лига, триумфите със Скудетото, участията му в три световни и три европейски първенства.

„Една суперзвезда. Един супершампион с безброй много титли. Хиперболичните комплименти никога не са изречени напразно, ако се отнасят за Андреа Пирло – полузащитника на „Ювентус“ и националния отбор на Италия, бивш играч на „Милан“, с който тим спечели всичко възможно, и бивш играч на „Интер“. Това, което ни поразява в него освен гениалността му, е изключителната логика, която проявява, когато е на терена, а също и извън него. Креативност и интелект живеят заедно в неговото тяло, като свързват по изключителен начин главата и краката му.

„Мисля, следователно играя“ е потвърждението на перфектната ефикасност на машината Пирло. „Черно-белият“ плеймейкър използва краката си, за да играе футбол, и то – по съвършен начин, главата си, за да мисли и езика си, за да каже това, което чувства – без никаква тактика или заобикалки. Той заема ясна позиция, разграничавайки се от колегите си футболисти, които са замесени в залаганията. Обявява се категорично срещу насилието по стадионите и растящите проблеми с расизма. В същото време разказва и за духовната си страна, проявена в легендарните майтапи от съблекалнята.

За първи път Пирло, „футболистът на всички“, както го определя треньорът Чезаре Прандели, разкрива пред читателите и интелигентността си, която е водеща в действията на един от най-съвършените играчи на европейския футбол“, се казва в анотацията на книгата, преведена от спортния журналист Любомир Нешев.

Автобиографията на Пирло излиза на 22-и юни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини