Испанец победи Мико на финала в Пловдив



12-06-2016 13:44 | Tennis24.bg

Поставеният под №1 Димитър Кузманов загуби от втория в схемата Педро Мартинес Портеро (Испания) 6:7(5), 2:6 на финала на международния турнир на червени кортове в Пловдив с награден фонд 10 хиляди долара.

В първия сет Мико поведе с пробив за 4:2, но не можа да затвърди и се стигна до тайбрек, който бе спечелен от 19-годишния испанец. Във втория сет Портеро поведе с два пробива и 4:0. При 5:1 испанецът сервираше за мача, Кузманов върна единия пробив, но това не спря съперника му да триумфира, затваряйки мача в следващия си сервис гейм.

"Най-напред искам да поздравя моя днешен съперник Димитър Кузманов, който направи много силен турнир, беше такъв и във финалната среща - заяви след финала под тепетата Педро Мартинес Портеро. - Радвам се, че показахме добър тенис и успяхме да зарадваме взискателната пловдивска публика. В интерес на истината трябва да отбележа, че за първи път виждам толкова много зрители на мач от тази верига. Това ме прави още по-щастлив от завоювания трофей.

Бих желал да благодаря на абсолютно всички: на Българската федерация по тенис, която съдейства за такива турнир, на организаторите и домакините на проявата, на супервайзера, на съдиите, на децата, които днес ни подаваха топките. Не на последно място - и на моя треньор, който е с мен вече три седмици в България и има определена заслуга за титлите ми в Стара Загора и Пловдив. Още веднъж: благодаря на всички и до нови срещи".

Така Кузманов загуби за четвърти път през сезона на финал на турнир на ITF и не успя да спечели 12-и трофей в кариерата си и първи за годината.

Той все пак заработи 848 долара и 10 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 314-ото място.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини