Още една звезда се отказа от Куинс Клъб



Още една звезда се отказа от Куинс Клъб
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-06-2016 17:43 | Станко Димов

Жо-Вилфред Цонга отказа участие от започващия следващата седмица турнир Aegon Championships в Куинс Клъб, Лондон. Причината е проблем с адукторите.

„Изключително съм разочарован, че заради контузия няма да мога да участвам в Куинс Клъб”, каза Цонга, който бе принуден да се откаже при резултат 5:2 в негова полза в първия сет на двубоя срещу Ърнест Гулбис от III кръг на „Ролан Гарос”.

„Турнирът в Куинс Клъб е сред любимите ми, там се случиха някои много щастливи моменти на корта за мен – достигането до Топ 100 за първи път и класирането за финал. Определено очаквах с нетърпение завръщането си там. Надявам се това да се случи други години”, каза още Цонга.

Французинът е втората супер звезда, която се оттегля от турнира. Преди него това стори и Рафаел Надал, който също се контузи по време на „Ролан Гарос”.

Шампион в Куинс Клъб миналата година стана Анди Мъри, който другата седмица ще започне атака към 5-та титла от турнира. Сред другите участници личат имената на Стан Вавринка, Милош Раонич, Ришар Гаске, Ник Кириос, Марин Чилич и Григор Димитров, който спечели турнира преди 2 години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини