Федерер: Взех правилното решение да пропусна Ролан Гарос



06-06-2016 18:51 | Любомир Тодоров

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер пристигна в Щутгарт за участие на турнира на трева там и даде пресконференция.

"След толкова години в тура е нещо специално да имам ново изживяване тук. Близо сме до Швейцария и са надявам много мои сънародници да дойдат да ме подкрепят. Играл съм в Щутгарт когато бях на 15 или 16 години, тогава турнирът беше в зала "Ханс-Мартин Шлайер", спомни си Маестрото, който е водач в схемата.

За Федерер това ще бъде едва пети турнир за сезона.

"Годината е трудна за мен. Можах да изиграя само едно нормално състезание - на Australian Open. Винаги имам големи очаквания, когато играя на трева, но трябва да бъда много внимателен сега. Искам да вървя напред крачка по крачка. Много е рано да се каже докъде ще стигна. Тренирах много в последните дни. Взех правилното решение да пропусна "Ролан Гарос". Изненадан съм, че хората мислят, че съм го бил направил заради лошото време в Париж. Бях тъжен, че пропускам, но да играя само в името на рекорда и после да трябва да пропусна остатъка от сезона не беше добра идея. След всички тези години е ОК да пропснеш турнир от Шлема. Отнася се за здравето ми, моята кариера и остатъка от живота", коментира 34-годишният баща на четири деца.

Оказа се, че Роджър не е гледал финала на "Ролан Гарос".

"Новак постигна кариерен шлем, което е страхотно за нашия спорт. Тенисът е водещ в новините отново. Това е световна класа и рядко постижение. Не съм гледал мача в неделя, защото шофирах и имах няколко медийни ангажименти. По принцип не гледам тенис, ако не участвам в даден турнир. Но, ако играя, ще гледам всички срещи", завърши с усмивка швейцарецът.

Той почива в първия кръг, а във втория очаква победителя от срещата между американския тийнейджър Тейлър Фриц и преминалия квалификациите Фабрис Мартен (Франция).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини