Мъри: Новак постигна нещо невероятно (снимки)



05-06-2016 19:50 | Станко Димов

Анди Мъри загуби дебютното си участие във финал на Открития шампионат на Франция – „Ролан Гарос”. Шотландецът отстъпи в спора за трофея с 1:3 сета пред Новак Джокович и се размина с надеждата да спечели третата си титла от Големия шлем. На официалната церемония след финала Мъри отдаде заслуженото на Джокович и обяви, че постигнатото от сърбина много трудно ще бъде повторено.

„Днес ще мина на английски, защото френският ми не е добър. Благодаря на моя щаб, на всички мои приятели и на роднините ми, които дойдоха за този финал. Искам да благодаря на зрителите за невероятната атмосфера, която създадохте днес, беше удоволствие да играя пред вас. На всички, които помагаха, на децата, на лайсмените, имате трудна задача, ние всички тенисисти ви благодарим, че я вършите.

Поздравления за Новак и неговия тим, заслужавате тази радост. Последно към Новак – това е неговият ден, това което постигна през последните 12 месеца е феноменално, спечели всички турнири от Големия шлем, това е невероятно постижение. Това е нещо, което се случва много рядко в света на тениса и сигурно ще трябва да мине още много време, за да се случи пак.

Всички, които бяхте на трибуните сте късметлии, защото единственият, който не се радва в момента е този, който загуби финала. Все пак съм горд, че бях част от днешния финал. Новак, поздравления още веднъж”, коментира Мъри.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

ГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО НАГРАЖДАВАНЕТО

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини