Гарбине Мугуруса покори Париж (снимки)



04-06-2016 17:50 | Любомир Тодоров

Испанката Гарбине Мугуруса е новата шампионка на "Ролан Гарос", след като детронира световната номер едно Серина Уилямс.

На финала четвъртата поставена се наложи над американката със 7:5, 6:4 и спечели първата си титла от Големия шлем. Уилямс пък не успя да защити трети пореден трофей от Четворката след тези на US Open и Australian Open и да спечели мечтаната 22-а купа.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

ГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА

В четвъртия гейм Серина имаше на два пъти точки за пробив, но 22-годишната испанка ги отрази и в крайна сметка взе подаването си. Веднага след това Мугуруса дръпна с 40:0 и направи брейк за 3:2 при третата си възможност след двойна грешка на водачката в схемата. След това родената в Каракас тенисистка успя да затвърди след като надстреля съперничката си при канонадите от крайната линия. Уилямс не се примири и върна пробива за 4:4. Мугуруса нанесе своя удар с нов брейк за 6:5, като завърши с гръмотевичен форхенд. В следващия гейм трикратната шампионка поведе с 40:15, но сервисът на Гарбине възстанови равенството. После испанката стигна до сетбол, неутрализиран от Серина с мощно драйв воле. Мугуруса не успя и при втората възможност, но при третата завърши с бекхенд по правата, за да приключи частта след 56 минути игра!

Испанката продължи доминацията си и стартира с пробив втория сет. Веднага след това полуфиналистката от Турнира на шампионките в София през 2014 г. реанимира съперничката като допусна 3 двойни грешки в един гейм. Мугуруса тутакси се реваншира с брейк на 15, в който не даде никакъв шанс на Уилямс и реализира 3 уинъра от форхенд. Този път испанката успя да затвърди за 3:1. При 5:3 Гарбине не успя да приключи при четири мачбола. След това трябваше да реши двубоя на свой сервис. Тя поведе с 40:0 и завърши с фантастичен лоб на линията при първата възможност, след което падна на корта с насълзени очи.

Мугуруса

Мугуруса стана и първата испанска шампионка на "Ролан Гарос" след Аранча Санчес, която победи на финала през 1998-а и я аплодираше от трибуните днес. Успехът изкачи победителката до №2 в световната ранглиста след Уилямс.

"Играх финал срещу една от най-добрите в историята. Толкова съм щастлива, че спечелих. Беше важно, че спечелих първия първия сет и успях да затворя мача в два. Победата преди 2 години тук ми помогна днес", призна в интервюто на корта Гарбине.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини