Макенроу: Мъри никога не е имал по-голям шанс на Ролан Гарос



03-06-2016 12:41 | Станко Димов

Тази година Анди Мъри има най-добрия шанс да спечели „Ролан Гарос”. Това мнение изрази американецът Джон Макенроу, който отразява турнира като част от екипа на „Евроспорт”.

Мъри, който миналия месец победи Новак Джокович на финала в Рим, излиза в петък срещу шампиона от миналата година Стан Вавринка, като залогът е участие на финал на „Ролан Гарос”.

29-годишният шотландец никога в кариерата си не е играл финал в Париж. Миналата година той бе спрян на полуфиналите от Новак Джокович.

„Може би тази година Анди ще има най-голям шанс в кариерата си като цяло да спечели „Ролан Гарос”. Не знам дали той ще успее да го направи, но сега възможността пред него е най-голяма”, коментира американската легенда Макенроу.

„Мисля, че Анди ще спечели още няколко титли от Шлема. Той дава всичко от себе си в момента. Не го познавам толкова добре, не го следя ежедневно, но знам, че има страхотна последователност в турнирите от Шлема”.

Мъри води с 8:7 победи в преките дуели със Стан Вавринка. Във втория полуфинал в Париж ще се изправят Новак Джокович, който също никога не е печелил титлата от френската столица, и младият австриец Доминик Тийм, за когото това е дебют на подобно ниво в Шлема.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини