Доминик Тийм влезе в Топ 10



02-06-2016 17:33 | Любомир Тодоров

Австриецът Доминик Тийм за първи път в кариерата си стигна полуфинал в турнир от Големия шлем в Париж. Успехът донесе на 22-годишния тенисист и дебют в Топ 10 на световната ранглиста.

Тринадесетият поставен Тийм се наложи в хубав мач с няколко обрата над №12 Давид Гофен от Белгия с 4:6, 7:6(7), 6:4, 6:1.

В първия сет младият австриец поведе с 4:2, но след това Гофен взе четири поредни гейма, за да спечели частта. Във втората 25-годишният белгиец водеше с 5:3, но съперникът му върна пробива и вкара сета в тайбрек. В него Гофен имаше сетпойнт, но Тийм го спаси с виртуозен лоб и последвало спечелване на точката, а след това спечели и частта.

Това прекърши ентусиазма на Давид, който след 4:2 в своя полза в третия сет загуби девет поредни гейма и се записа чак при 1:5 в последната част. В последния гейм Доминик сервираше за победата, стигна до мачбол и го реализира незабавно.

Тийм стана третият австриец с полуфинал в Шлема след левичарите Томас Мустер и Юрген Мелцер и също третият в Топ 10 след същите двама. В понеделник той ще бъде №7 в класацията на АТР, а при нови успехи може да се изкачи и още по-нагоре.

На полуфиналите той излиза срещу световния номер едно Новак Джокович. Двамата са лидери за сезона по брой победи. Ноле записа днес успех №42, а Доминик има един по-малко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини