Така каза Цветана Пиронкова



02-06-2016 09:54 | Любомир Тодоров

На "Ролан Гарос" Цветана Пиронкова изравни най-доброто българско постижение в историята, като достигна до четвъртфиналите на турнира от Големия шлем, което беше и неин личен рекорд. Интересно е да върнем лентата 10 дни назад, когато започна серията на пловдивчанката в Париж. Ето избрани цитати след всеки от нейните двубои. Повечето от думите на Цвети са казани пред пратеника на Tennis24.bg на турнира.

23 май след победата над №16 Сара Ерани (6:3, 6:2)
"Определено съм щастлива, че спечелих срещу съперник като Ерани. Получи се всичко това, което исках: да играя агресивно, да не се оставя да вляза в нейния ритъм, защото играхме на клей, нейната любима настилка. Имах труден жребий, но първата крачка е направена... Днес играх много добре, усещах се много стабилна и сигурна и бях уверена в силите си... Изиграх няколко турнира на червено. Тук клеят ми харесва, по-бърз е... Рано е да се говори за рестарт. Нека спечела още няколко мача и тогава. Като цяло усещам ръст в играта си през тази година, въпреки загубите. Трябва обаче да го докажа и да го реализирам".

25 май след победата над Юхана Ларшон (7:5, 7:6)
"Много тежък двубой беше. Както физически, така и на ментално ниво имаше доста ключови моменти. Които за радост успях да спечеля. Много съм доволна от победата и начина, по който я постигнах... Изключително приятно е да чуваш окуражителни възгласи на родния си език и да видиш, че хората се вълнуват за всяка точка, която спечелиш или загубиш. Атмосферата беше чудесна. Това, че и моите близки са тук и ме подкрепят, както и факта, че продължавам на този великолепен турнир е едно изключително изживяване".

27 май след победата над №19 Слоун Стивънс (6:2, 6:1)
"Определено това беше един от най-добрите ми двубои изобщо. Днес нещата се стекоха благоприятно за мен. Започнах малко колебливо, което е нормално, защото ми трябваше малко време, за да свикна с нейната топка, която беше много остра и бърза. В момента, в който го направих, намерих темпото си и наложих своя стил на игра. Оттам американката малко се сви, започна да прави непредизвикани грешки, възползвах се от тях и знаете резултата. Доста бързо се разви срещата, което беше неочаквано, но е добре дошло за мен... Не съм ги броила точките, от теб научавам, че съм спечелила 18 поредни. Да, стремях се да не губя концентрация, играех добре. Гледах нещата да се развиват по-най-бързия начин, докато тя грешеше... Наистина играх много добре, това е факт. Формата ми върви нагоре, но това започна още преди "Ролан Гарос". Да, съперничката правеше много грешки, но аз не мога да кажа дали се дължи на моята игра, или не. Задачата ми беше да изляза на корта и да приключа мача по най-бързия начин. И това, че го постигнах ме прави щастлива".

Пиронкова Ролан Гарос

31 май след победата над №2 Агниешка Радванска (2:6, 6:3, 6:3)
"Не знам как успях да обърна мача, но съм много щастлива. По време на прекъсването мислих много и днес имах различен подход. Нямаше какво да губя, намерих ударите си. Бях по-агресивна, не можех да си позволя да продължаваме да се дебнем с нея като котка и мишка... Ако ми бяха казали преди турнира, че ще стигна четвъртфинал на "Ролан Гарос", нямаше да повярвам... Е, условията бяха същите и за мен, и за нея. И аз играх в дъжда. Не съм любител на бавните кортове, тежките топки, но се опитах да не мисля за това, че вали и да се фокусирам на всяка точка. Очевидно проработи".

1 юни след мача срещу №21 Саманта Стосър (4:6, 6:7)
"Щастлива съм от тези две седмици тук. Не мога да не бъда. Имах страхотни емоции, изиграх страхотни мачове и спечелих големи победи! Това е едно от най-добрите ми представяния изобщо".


Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини