Сайтът на WTA: Брилянтна Пиронкова



31-05-2016 19:08 | Tennis24.bg


Сайтът на WTA определи като брилянтна победата на Цветана Пиронкова над Агниешка Радванска на осминафиналите на „Ролан Гарос“. Цвети обърна номер 2 в света Агниешка Радванска с 2:6, 6:3, 6:3 и се класира на четвъртфинал на турнира.

„Цветана Пиронкова направи зрелищно завръщане в мача и отстрани поставената под номер 2 Агниешка Радванска, за да се класира на четвъртфиналите на „Ролан Гарос“.

Мачът бе спрян в неделя вечерта, като Радванска водеше категорично с 6:2, 3:0. Тежките условия продължиха почти 48 часа. Вдъхновената Пиронкова се върна на корта и спечели 10 поредни гейма, за да обърне мача. Радванска завърши мача с немощен форхенд в мрежата. Така Пиронкова стана първата българка от десет години насам, която стига до най-добрите осем в Париж.

След мача Радванска, която поиска и лекарска намеса заради болки в китката по време на третия сет, очевидно имаше проблеми в тежките условия на корта. След мача тя трудно сдържаше и разочарованието си.

„Само след няколко удара топката ставаше много тежка. Освен това беше хлъзгава. Всичко започна да става много тежко. Какво да направя? Всеки следващ ден положението беше по-тежко и по-тежко“, каза Радванска след мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини