Джокович: Болката на Рафа можеше да се почувства



29-05-2016 13:48 | Станко Димов

Новак Джокович стана поредният тенисист, който изказа съжалението си от отказа на Рафаел Надал да продължи участието си на „Ролан Гарос”. Припомняме, че испанецът обяви на извънредна пресконференция преди двубоя си от III кръг срещу Марсел Гранойерс, че няма да продължи в турнира, тъй като има контузия в китката.

„Определено не се случва често Федерер и Надал да не са във втората седмица на турнири от Шлема, както и да има толкова много контузии на топ играчите. Разбира се, че това не е нещо, което феновете и организаторите на турнира искат да видят, защото топ играчите са много важни за всеки турнир. Но за жалост това се случва. Това е спорт и понякога интензивността и количеството мачове, които играеш през сезона, те поставят в позицията, в която беше Надал.

Беше тъжно да го гледаш на пресконференцията. Неговата болка можеше да се почувства, определено. Той игра невероятен тенис в първите си два мача тук. След това нещо се случи. След като той се отказа от турнира, значи е нещо наистина сериозно. Рафа е един от най-големите бойци, които този спорт някога е имал. Тъжно е, че не е в турнира”, коментира Джокович.

Сърбинът и Надал можеха да се срещнат на полуфинал в Париж. Припомняме, че „Ролан Гарос” е единственият турнир от Големия шлем, който Джокович никога не е печелил. Миналата година световният №1 спечели първия сет във финала срещу Вавринка, но след това претърпя пълен обрат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини